fbpx

Imagistica medicală – imagini ale corpului uman în scop clinic.

Imagistica medicală cuprinde diferite procedee pentru a crea imagini ale corpului uman în scop clinic. Acestă ramură este extrem de importantă în confirmarea, evaluarea și documentarea în mod corect a evoluției unei afecțiuni precum și răspunsul acesteai la tratament.

În cadrul centrului nostru medical efectuăm următoareale tipuri de ecografii:

Ecografia abdominală este o metoda imagistică larg folosită în practica medicală, care este folosită pentru examinarea abdomenului.

Ecografia pelvină  este un examen fizic complet al organelor pelvine feminine, ce îi permite specialistului nostru să evalueze dimensiunea și poziția vaginului, uterului, cervixului, a trompelor uterine și a ovarelui, permițând diagnosticarea precoce a unor afecțiuni ale acestor organe.

Ecografie regiune cervicală ajută  la diagnosticarea afecțiunilor din zona cervicală atunci când apar simptome precum dureri sau rigiditate.

Ecografie glandă tiroidă folosită pentru diagnosticarea, tratarea și prevenirea afecțiunilor glandei tiroide.

Ecografie glande salivare este efectuată atunci când prezentați simptome precum modificări ale timbrului vocal, impregnarea salivei cu sângere, limitarea la deschiderea gurii sau durere difuză la nivelul urechii sau al gâtului.

Ecografie glande mamare folosește unde sonore pentru a obţine o imagine a țesuturilor din interiorul sânului. Ecografia mamară nu utilizează raze X sau alte tipuri de radiații.

Ecografia artere carotide este utilizată deoarece aduce informații prețioase despre structura peretelui vascular și despre dimensiunea acestuia.

Ecografia doppler vene membre inferioare se efectuează pentru a evalua curgerea sângelui în vene, la pacienți cu factori de risc pentru îngustarea lor (diabetici, fumători,vârstnici),

Ecografia doppler artere membre inferioare este o tehnică ce permite evaluarea și vizualizarea arterelor, utilă în special dacă acestea sunt îngustate în anumite teritorii prin formarea de plăci de aterom (plăci de colesterol) sau trombi (cheaguri de sânge).

Preveniți eventuale afecțiuni și programați efectuarea unei examinări imagistice.

 

 

Lăsați un comentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Search

+
Programează-te!