Consult de specialitate psihiatrie GRATUIT prin C.A.S.
  Psihiatria – este o ramură a medicinei care se ocupă cu prevenirea, diagnosticarea, tratamentul și reabilitarea persoanelor cu boli mintale. Noțiunea Psihiatrie a fost introdusă în terminologia medicală în 1808 de medicul german Johann Christian Reil.

  Psihiatria poate fi definită ca o „disciplină de sinteză” prin care urmărirea și menținerea sănătății mintale (scopul său principal) se obțin luând în considerare diverși factori: psihologici, socio-culturali, politici, juridici, medico-farmacologici. Domeniul psihiatriei se extinde în multe alte specialități medicale.

  Tulburările psihice și bolile mintale influențează aproape toate aspectele vieții unui pacient, funcțiile fizice, comportamentul, afectivitatea, perceperea realității, relațiile interumane, sexualitatea, munca și timpul liber. Asemenea tulburări sunt cauzate de interacțiunea unor factori complecși, biologici, sociali și spirituali, care nu pot fi totdeauna puși în evidență cu siguranță.

  Sarcina psihiatriei este să clarifice rolul acestor diverși factori și influența lor asupra manifestărilor din cursul bolilor mintale. Noțiunea de „boală mintală”  trebuie să intre în orbita biologiei și medicinei.

  Psihiatrul francez Henry Ey definea psihiatria drept  „ramură a medicinei care are ca obiect patologia vieții de relație la nivelul asigurării autonomiei și adaptării omului în condițiile propriei existențe.”

  Când să vă prezentați la medicul specialist în psihiatrie? Atunci când prezentați simptome precum:

  • tristețe îndelungată;
  • anxietate;
  • îngrijorare;
  • stările emoționale schimbătoare;
  • izolare socială;
  • probleme cu somnul;
  • dificultăți de concetrare;
  • apetit alimentar redus sau excesiv.
  Serviciu Medical
  Tarif
  Decontat C.A.S cu bilet de trimitere de la medic
  Consult de specialitate medic primar
  250 Lei
  GRATUIT
  Consult de specialitate medic specialist
  220 Lei
  GRATUIT
  Referat medical
  150 Lei
  Împreună cu specialiștii clinicii noastre am realizat o listă cu 5 dintre cele mai întâlnite afecțiuni și simptomele acestora
  Sindrom Cotrad
  Termenul de paranoia a fost descris prima dată în anul 1818.