Nefrologia este o ramură a medicinei interne și se ocupă cu studiul funcției rinichilor și a bolilor de rinichi. Denumirea de nefrologie își are originea în limba greacă: νεφρός (nephros) – rinichi și λόγος (logos) – știință.

  Nefrologia tratează patologia renală non-chirurgicală, pre și post-chirurgicală, precum și afectarea renală din boli sistemice: diabet zaharat, hipertensiune arterială (HTA), vasculite, colagenoze.

  Consultația de specialitate, completată de ecografie renală, examenul sumar de urină și investigații sanguine specifice în unele cazuri (producți de retenție azotată, probe de inflamație, etc.) diagnostichează și stabilește tratamentul specific pentru afecțiuni foarte frecvente în practica medicală: infecții urinare, litiaza renală, gută, insuficiență renală, boli chistice ale rinichiului, glomerulonefrite, tumori renale.

  Specialistul nefrolog precizează utilitatea și momentul inițierii dializei, tipul de dializă indicat fiecărui caz în parte, monitorizează evoluția și tratează complicațiile pacienților aflați în tratament prin dializă cronică.

  Serviciu Medical
  Tarif
  Decontat C.A.S cu bilet de trimitere de la medic
  Consult inițial
  200 Lei
  Control
  100 Lei
  Consult inițial + EKG
  320 Lei
  Referat medical
  150 Lei
  Cele mai frecvente 5 afecțiuni reumatologice întâlnite în rândul pacienților
  Diagnosticăm și monitorizăm o varietate de afecțiuni medicale prin intermediul ecografiilor!
  Știai că, reumatismul poate afecta și organele interne precum inima, plămânii sau rinichii?
  Cerumenul sau ceara are un rol important în sănătatea urechii, deoarece aceasta curăță și protejează de praf, bacterii și alte microorganisme urechile.