Consult de specialitate chirurgie vasculară GRATUIT prin C.A.S.
  Specialitatea chirurgie vasculară se ocupă cu tratamentul bolilor vaselor sangvine, adică a arterelor, venelor și limfaticelor.

  Chirurgia vasculară arterială se ocupă de afecțiunile arterelor ajunse în stadiul avansat, chirurgical.

  Principala afecțiune chirurgicală arterială este întreruperea circulației sangvine în o artera importantă, ce conduce la scăderea cantității de sânge care ajunge în teritoriul irigat de vasul respectiv, suferință denumită ischemie.

  Ischemia poate fi acută, prin înfundarea arterei cu un tromb (cheag) venit din inimă de obicei (fibrilația atrială cronică), prin formarea de trombi locali, pe fond de plăci ateromatoase sau în alte circumstanțe (stările trombofilice) sau prin înjurii arteriale directe însoțite de hemoragii cel mai frecvent.

  Ischemia cronică este determinată de arteriopatia cronică obliterantă și trombangeita obliterantă.

  Principalele intervenții vasculare arteriale sunt: revascularizarea prin bypass, trombarterectomia și dezobstrucția cu sonda Fogarty.

  Chirurgia vasculară venoasă are obiectiv principal tratamentul bolii varicoase.

  Ecografia Doppler vasculară

  Este o ecografie ca nici una alta. De fapt este tot o ecografie, având particularități care o fac ceva mai specială. Se bazează tot pe principiul sonarului, al detectării în apă a obiectelor de care s-ar putea lovi un vas marin (vapor sau submarin) sau care se îndreaptă spre acel vas și îl amenință.

  Spre deosebire de celelalte ecografii, cea Doppler vasculară oferă medicului informații nu doar asupra morfologiei (formei) structurilor examinate (particular vasele de sange), dar și date funcționale, impactul acestor modificări (de obicei înfundări și/sau curgeri în sens invers sau cu parametri modificați, mai rar particularități anatomice de dezvoltare sau vindecări greșite) și poate oferi medicului avizat o informație extrem de utilă organizării tratamentului cu medicamente sau chirurgical, justificându-l și fiind proba neutră pentru actul medical.

  De obicei, această investigație, care poate confirma, infirma, justifica, urmări, certifica un tratament medical sau chirurgical, este efectuată de un medic care se ocupă doar de această investigație. Medicul ecografist vascular, de obicei cardiolog, poate fi și specialist în imagistica medicală, internist, în alte țări doar specialist în ecografie vasculară, nu are ocazia, de obicei, să verifice aspectul real, intraoperator, al imaginilor și parametrilor măsurați la ecografie. Examenul ecografic Doppler vascular oferă medicului atât imaginea structurilor investigate, dar și felul cum curge sângele prin vasul examinat, parametrii fluxului sangvin și efectul modificărilor anatomopatologice ale vaselor asupra curgerii sângelui prin vase.

  Ecografia Doppler vasculară se efectuează:

  • țintit, asupra arterelor sau venelor și pe segmente (membre inferioare, membre superioare, carotide și vertebrale, aorta abdominală, aorta toracică, iliace, renale, cava superioară, cava inferioară, ramurile viscerale ale aortei abdominale etc.);
  • în scop diagnostic;
  • în scop terapeutic (sclerozări de pachete varicoase, sclerozare endoluminală pentru tratamentul cu laser sau radiofrecvența varicelor, canulări de vene centrale sau de artere periferice etc.);
  • pentru verificarea eficienței unor tratamente (anticoagulant în tromboze, restabiliri de flux arterial etc.) sau pentru stabilirea duratei acestora (cand oprim anticoagularea în cazul unei tromboze venoase profundă a membrelor inferioare de ex.);
  • preoperator, intraoperator, postoperator.

  Servicii medicale oferite:

  • Consult de specialitate;
  • Diagnostic;
  • Schemă de tratament;
  • Ecografie Doppler;
  • Scleroterapie.
  Serviciu Medical
  Tarif
  Decontat C.A.S cu bilet de trimitere de la medic
  Consult inițial
  200 Lei
  GRATUIT
  Control
  140 Lei
  GRATUIT
  Ecografie
  200 Lei
  Pansament mare
  55 Lei
  Pansament mic
  20 Lei
  Scleroterapie
  350 Lei
  Pachet vascular
  380 Lei
  Boala arterială periferică – afecțiunea în care arterele care furnizează sânge membrelor inferioare devin îngustate sau blocate.
  Linfedemul este o colecție de lichid care determină umflarea mâinilor și a picioarelor.
  Aveți o senzație de oboseală, greutate și neliniște?