Dr. Genoveva Livia Baroi

Consultații doar pe bază de programare!

tarif_chirurgie_vasculara

    Specialitatea chirurgie vasculară se ocupă cu tratamentul bolilor vaselor sangvine, adică a arterelor, venelor și limfaticelor.

    Chirurgia vasculară arterială se ocupă de afecțiunile arterelor ajunse în stadiul avansat, chirurgical.

    Principala afecțiune chirurgicală arterială este întreruperea circulației sangvine în o artera importantă, ce conduce la scăderea cantității de sânge care ajunge în teritoriul irigat de vasul respectiv, suferință denumită ischemie.

    Ischemia poate fi acută, prin înfundarea arterei cu un tromb (cheag) venit din inimă de obicei (fibrilația atrială cronică), prin formarea de trombi locali, pe fond de plăci ateromatoase sau în alte circumstanțe (stările trombofilice) sau prin înjurii arteriale directe însoțite de hemoragii cel mai frecvent.

    Ischemia cronică este determinată de arteriopatia cronică obliterantă și trombangeita obliterantă.

    Principalele intervenții vasculare arteriale sunt: revascularizarea prin bypass, trombarterectomia și dezobstrucția cu sonda Fogarty.

    Chirurgia vasculară venoasă are obiectiv principal tratamentul bolii varicoase.

tarif_doppler_vascular

    Ecografia Doppler vasculară

    Este o ecografie ca nici una alta. De fapt este tot o ecografie, având particularități care o fac ceva mai specială. Se bazează tot pe principiul sonarului, al detectării în apă a obiectelor de care s-ar putea lovi un vas marin (vapor sau submarin) sau care se îndreaptă spre acel vas și îl amenință. 

    Spre deosebire de celelalte ecografii, cea Doppler vasculară oferă medicului informații nu doar asupra morfologiei (formei) structurilor examinate (particular vasele de sange), dar și date funcționale, impactul acestor modificări (de obicei înfundări și/sau curgeri în sens invers sau cu parametri modificați, mai rar particularități anatomice de dezvoltare sau vindecări greșite) și poate oferi medicului avizat o informație extrem de utilă organizării tratamentului cu medicamente sau chirurgical, justificându-l și fiind proba neutră pentru actul medical. 

    De obicei această investigație, care poate confirma, infirma, justifica, urmări, certifica un tratament medical sau chirurgical, este efectuată de un medic care se ocupă doar de această investigație. Medicul ecografist vascular, de obicei cardiolog, poate fi și specialist în imagistica medicală, internist, în alte țări doar specialist în ecografie vasculară, nu are ocazia, de obicei, să verifice aspectul real, intraoperator, al imaginilor și parametrilor măsurați la ecografie. Examenul ecografic Doppler vascular oferă medicului atât imaginea structurilor investigate, dar și felul cum curge sângele prin vasul examinat, parametrii fluxului sangvin și efectul modificărilor anatomopatologice ale vaselor asupra curgerii sângelui prin vase. 

    Ecografia Doppler vasculară se efectuează: 

– țintit, asupra arterelor sau venelor și pe segmente (membre inferioare, membre superioare, carotide și vertebrale, aorta abdominală, aorta toracică, iliace, renale, cava superioară, cava inferioară, ramurile viscerale ale aortei abdominale etc.); 

– în scop diagnostic; 

– în scop terapeutic (sclerozări de pachete varicoase, sclerozare endoluminală pentru tratamentul cu laser sau radiofrecvența varicelor, canulări de vene centrale sau de artere periferice etc.); 

– pentru verificarea eficienței unor tratamente (anticoagulant în tromboze, restabiliri de flux arterial etc.) sau pentru stabilirea duratei acestora (cand oprim anticoagularea în cazul unei tromboze venoase profundă a membrelor inferioare de ex.); 

– preoperator, intraoperator, postoperator. 

 

    Servicii medicale oferite:

■ Consult de specialitate;

■ Diagnostic;

■ Schemă de tratament;

■ Ecografie Doppler;

■ Scleroterapie;

Programează o consultație!