fbpx

Când ar trebui să mergem la neurolog?

Deși pot părea inofensive, amorțeala, amețeala sau durerea de cap recurentă sunt simptome pe care le ignorăm de cele mai multe ori, deoarece sperăm să treacă de la sine.  Atunci când aceste semne persistă, vă recomandăm efectuarea unui consult de specialitate.

Afecțiunile neurologice sunt bolile la nivelul creierului, măduvii spinării sau al nervilor, sisteme ce au sub control toate funcțiile corpului nostru.

Conform specialiștilor noștri există peste 600 de afecțiuni neurologice, iar pentru majoritatea există tratamente ce pot vindeca sau ameliora simptomele acestora. Principalele afecțiuni neurologice includ:

  • Boli cauzate de anomalii genetice;
  • Boli autoimune;
  • Boli ale vaselor de sânge care alimentează creierul;
  • Neuroinfecții;
  • Leziuni ale măduvei spinării sau a creierului;

Simptomele afecțiunilor neurologice sunt diferite în funcție de cauza acestora și diferă oarecum de la copii la adulți. Este important să fiți atenți la semnele acestor afecțiuni deoarece pot fi tratate sau ameliorate încă din stare incipientă.

  • Amețeala se poate manifesta ca o incapacitate de menținere a echilibrului, pacientul având senzația că lucrurile se ortesc în jurul său. Cauzată deobicei de oboseală, stres sau anxietate, în momentul în care este insoțită de durere de cap, greață sau leșin este necesară vizita la neurolog.
  • Nu avem motive de îngrijorare dacă ne doare capul o dată la câteva luni, iar durerea nu este persistentă, în schimb dacă acestea persistă și apar recurent, este indicat un consult de specialitate.
  • Convulsiile se manifestă de obicei violent prin spasme musculare și tremurături, ele fiind cel mai adesea asociate cu afecțiuni neurologice precum accident vascular, leziuni, infecții sau tumori cerebrale.
  • Probleme de vedere de obiciei sunt asociate cu oftalmologul, dar dacă brusc apar tulburări de vedere la ambii ochi, atunci ar trebui să luați în calcul și vizita la un neurolog.
  • Punem problemele de somn pe seama stresului, vârstei sau a gândurilor, dar în realitate ar putea indica prezența unei tulburări neurologice. Trezitul în miez de noapte, dificultatea de a dormi sau insomniile pot influența circulația sângelui, gândirea sau memoria.
  • Tulburările cognitive afectează orientarea, judecata, memoria sau capacitățile intelectuale, și pot fi semne ale unor afecțiuni neurologice grave precum Alzheimer.
  • Starea de slăbiciune nu este aceeași cu starea de obseală, ci face referire la necesitea unei mobilizări mai mari pentru a realiza sarcini simple precum mișcare membrelor. Tremuratul de asemenea este un simptom al afecțiunilor sistemului nervos.

 

Tratați și preveniți din timp acest timp de afecțiuni programând un consult de specialitate în cadrul centrului nostru. Dacă veniți cu bilet de trimitere de la medic către specialitatea neurologie, beneficiati de consult de specialitate GRATUIT.

Lăsați un comentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Search

+
Programează-te!