fbpx

Tiroida Hashimoto este una din cele mai frecvente afecțiuni endocrine.

Tiroida Hashimoto, cunoscută și sub numele de tiroida cronică autoimună, este una din cele mai frecvente afecțiuni endocrine, afectând aproximativ 12% din populația globului.

Cauzele exacte ale bolii nu se cunosc, dar specialiștii au descoperit mai mulți factori care ar putea fi declanșatori pentru această afecțiune. Pe lângă factorii genetici, hormonii feminini joacă un rol declanșator, deoarece în medie raportul pacienților este de 7 femei la 1 bărbat, excesul de iod și vaccinarea excesivă.

Simptomele devin mai evidente pe măsură ce boala se agravează, iar acestea pot consta în oboseală, depresie, piele uscată, crampe musculare, nivel scăzut al colesterolului, ciclu menstrual neregulat, rată cardiacă mică, intoleranță la frig sau rigiditate a gâtului, cauzată de umflarea glandei tiroide.

Pentru a diagnostica afecțiunea, medicul nostru specialist va evalua simptomele , va inspecta cu atenție gâtul și vă va solicita informații despre istoricul medical al familiei dumneavoastre. Pentru a confirma diagnosticul este posibil să vă recomandăm efectuarea unor analize medicale și al unei ecografii tiroidiene.

Tariful unei consultații de specialitate, ce include și efectuarea unei ecografii tiroidiene este de 140 lei, iar pentru programări ne puteți contacta telefonic la unul din numerele 0332 443 445 sau 0751 966 812.

Vă așteptăm cu servicii medicale de înaltă calitate la centrul nostru medical situat în Iași pe strada Vasile Conta nr.9.

Lăsați un comentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Search

+
Programează-te!