fbpx

Osteoartrita este cea mai frecventă formă de artrită.

Osteoartrita este cea mai frecventă formă de artrită, fiind cauza principală a durerii și invalidității în rândul vârstnicilor!

Afecțiunea constă în deteorarea cartilajului care protejează și învelește suprafețele articulare odată cu trecerea timpului, iar nemaifiind separate de cartilaj, oseala se freacă unele de altele ducând la lezarea țesutului și a osului subiacent. Cel mai adesea afectează articulațiile coloanei vertebrale, degetului mare de la mână, șoldului, degetelor de la mână și de la picioare.

Simptomele pe care le veți simți sunt durere la nivelul articuațiilor afectate, rigiditate, limitarea mișcărilor în articulație, durere la palpare sau deformări al articulațiilor.

Prezentați aceste simptome? Vă așteptăm la centrul nostru medical pentru un consult de specialitate! Veniți cu bilet de trimitere de la medicul dumneavoastră de familie către specialitatea geriatrie și beneficiați de consultație gratuită.

După consultul de specialitate, pentru confirmarea diagnosticului medicul nostru vă poate recomanda investigații suplimentare precum analize medicale, radiografia sau examinarea lichidului articular.

Un tratament curativ pentru osteoartrită nu există, astfel că tratamentul are ca scop ameliorarea simptomelor, menținerea funcției articulare, limitarea modficărilor structurale și minimizarea invalidității.

Lăsați un comentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Search

+
Programează-te!