fbpx

Tinitus – cauze și simptome.

Tinitusul este o afecțiune caracterizată prin senzația de sunete în urechi sau în cap, care nu provin din surse externe. Aceste sunete pot fi percepute ca bâzâieli, fluierături, zumzete, zgomote de foșnet sau alte sunete. Tinitusul poate fi temporar sau persistent și poate afecta una sau ambele urechi.

Există mai multe cauze posibile ale tinitusului, printre care: pierderea auzului legată de vârstă, expunerea la zgomote puternice, traumele la cap și la urechi, infecții ale urechilor, blocarea cerumenului, boala Meniere (aceasta este o afecțiune a urechii interne caracterizată de vertij, pierderea auzului și tinitus), tensiunea arterială ridicată, anumite medicamente.

Este important să consulți un medic ORL pentru evaluarea și gestionarea adecvată a tinitusului și pentru a exclude alte probleme de sănătate asociate. Dacă veniți cu bilet de trimitere de la medic către specialitatea O.R.L., consultul de specialitate este GRATUIT. Pentru programări și informații suplimentare ne puteți suna la 0332 443 445.

Lăsați un comentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Search

+
Programează-te!