fbpx

Alzheimer: cauze, simptome și tratament.

Alzheimerul este o afecțiune neurologică progresivă și degenerativă care afectează creierul, determinând deteriorarea treptată a funcțiilor cognitive, în special a memoriei și a abilităților cognitive. Acesta este cel mai comun tip de demență.

Principalele caracteristici ale bolii Alzheimer includ:

  1. Pierderea memoriei: În special a memoriei recente. Persoanele afectate pot avea dificultăți în a-și aminti evenimente recente sau în a-și recunoaște membrii familiei și prietenii apropiați.
  2. Tulburări cognitive: Deteriorarea treptată a gândirii, a capacitații de judecată și a abilităților de raționare. Persoanele pot avea dificultăți în planificare, în luarea deciziilor sau în completarea sarcinilor zilnice.
  3. Modificări comportamentale și de personalitate: Pot apărea schimbări în comportamentul și personalitatea individului, cum ar fi anxietatea, iritabilitatea, agitația sau retragerea socială.
  4. Dificultăți de vorbire și comunicare: Persoanele afectate pot avea dificultăți în exprimarea verbală sau în înțelegerea limbajului.
  5. Pierderea abilității de a efectua sarcini cotidiene: Activități precum gătitul, igiena personală sau gestionarea banilor pot deveni tot mai dificile.

Alzheimerul afectează calitatea vieții atât a persoanei afectate, cât și a celor care îngrijesc. Încă nu există un remediu complet pentru această afecțiune, dar există tratamente care pot încetini progresia bolii și pot gestiona simptomele, îmbunătățind calitatea vieții pacienților și a celor care îi îngrijesc. Este important să se caute sprijin medical și suport în gestionarea acestei afecțiuni complexe. În cadrul centrului nostru medical beneficiați de consult de specialitate GRATUIT dacă veniți cu bilet de trimitere de la medic către specialitatea neurologie. Pentru programări și informații suplimentare ne puteți contacta la 𝟬𝟯𝟯𝟮 𝟰𝟰𝟯 𝟰𝟰𝟱.

Lăsați un comentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Search

+
Programează-te!