fbpx

Știați că răul de înălțime este o afecțiune neurologică?

Conform studiilor aproximativ 20% din persoanele care ajung la înălțimi de 2500 m prezintă această afecțiune.

Răul de înălțime cuprinde câteva manifestări clinice secundare scăderii concentrației de oxigen care poate apărea la altitudini mari. Cu cât altitudinea este mai mare și concentrația de oxigen mai mică, manifestați mai multe simptome, apariția fiind favorizată de efortul fizic intens și de temperaturile scăzute.

Cel mai frecvent tip al afecțiunii este răul acut de munte ce apare la altitudini de peste 2000 m, iar ca pacient veți prezenta simptome precum dureri de cap, greață, vărsături, oboseală, amețeli sau tulburări de somn.

De asemenea edemul cerebral de mare altitudine și edemul pulmonar de mare altitudine sunt alte 2 tipuri ale răului de înălțime ce sunt mult mai grave, ce pot duce la comă și chiar deces.

Dacă ați observat aceste simptome atunci când ați urcat la o altitudine mai mare vă așteptăm la un consult de specialitate pentru a diagnostica această afecțiune și a vă ajuta să preveniți eventualele complicații.

Consultațiile neurologice sunt GRATUITE  în cadrul clinicii noastre, dacă veniți cu bilet de trimitere de la medicul dumneavoastră de familie către specialitatea neurologie.

Lăsați un comentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Search

+
Programează-te!