fbpx

Sindrom Cotrad

Specialiștii au identificat ca și cauze ale acestei afecțiuni depresia severă, tumorile pe creier, atacurile cerebrale și tulburările bipolare. Sindromul Cotard poate apărea și ca urmare a lezionării unei părți ale creierului.

Simptomele descrise de pacienți și observate de specialiști includ senzația că le cad membrele, că le curge un lichid din interior sau le cad bucăți de carne, apărând astfel senzația de panică. Un caz înregistrat în Iran, descrie că o paciență susținea că este moartă pentru că s-a sinucis. Inclusiv și-a tăiat o parte din nas pentru că o făcea mai frumoasă.

Vă întrebați dacă pacienții se pot vindeca de această afecțiune? Situaţia depinde de la caz la caz, în funcţie de gradul de afectare a creierului, însă un caz recent petrecut în Marea Britanie arată că există şi situaţii cu final fericit.

Programați un consult de specialitate în cadrul centrului nostru medical şi puteți beneficia de consultații gratuite dacă veniți cu bilet de trimitere  de la medic către specialitatea psihiatrie.

Lăsați un comentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Search

+
Programează-te!