fbpx

Melasma este una dintre cele mai frecvente afecțiuni dermatologice în rândul femeilor cu vârste cuprinse între 20 și 50 de ani

Melasma este una dintre cele mai frecvente afecțiuni dermatologice în rândul femeilor cu vârste cuprinse între 20 și 50 de ani, ce se caracterizează prin apariția unor pete de culoare brună la nivelul feței, având un impact major social, deoarece de cele mai multe ori petele sunt dificil de ascuns cu ajutorul produselor cosmetice.

Cauzele precise care duc la apariția acestei afecțiuni nu sunt cunoscute, dar specialiștii susțin că expunerea la soare fără protecție solară, istoricul medical, afecțiunile tiroidiene sau anumite afecțiuni pot spori riscul de a dezvolta această afecțiune.
La apariția unor pete hiperpigmentare, de culoare brun-cafenie, cu marginile neregulate, cu localizare simetrică la nivelul feței, vă recomandăm efectuarea unui consult de specialitate la dermatologul nostru. Dacă veniți cu bilet de trimitere 📋 de la medic către specialitatea dermatologie  puteți beneficia de consult de specialitate gratuit.

Lăsați un comentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Search

+
Programează-te!