fbpx

Geriatrie – evaluarea stării de nutriție la vârstnici.

În cadrul specialității de geriatrie, problemele legate de nutriție și greutate sunt extrem de importante, deoarece pot avea un impact semnificativ asupra stării generale de sănătate și calității vieții persoanelor în vârstă. Iată câteva aspecte specifice legate de nutriție și greutate în geriatrie:
1. Persoanele în vârstă sunt adesea predispuse la malnutriție și deshidratare din cauza unor factori precum scăderea apetitului, dificultăți de mestecare sau înghițire, probleme dentare, pierderea gustului și a mirosului, tulburări gastro-intestinale sau medicamentele pe care le iau.
2. Pierderea în greutate involuntară poate fi un semn de problemă de sănătate subiacente,
3. Obezitatea în vârstă poate crește riscul de afecțiuni precum diabetul zaharat, bolile cardiovasculare, hipertensiunea arterială și osteoartrita.
4. Nutriția și gestionarea bolilor cronice: Dieta joacă un rol crucial în gestionarea bolilor cronice. O alimentație echilibrată și adecvată poate ajuta la controlul acestor afecțiuni și la menținerea unei stări generale de sănătate mai bune.
5. În anumite situații, pot fi necesare intervenții nutriționale specifice sau suplimente pentru a asigura aportul adecvat de nutrienți esențiali, cum ar fi proteinele, vitaminele și mineralele.
Dacă aveți peste 50 de ani și veniți cu bilet de trimitere de la medic către specialitatea geriatrie, beneficiați de consult de specialitate GRATUIT.

Lăsați un comentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Search

+
Programează-te!