fbpx

Eczema(dermatita): tipuri, cauze și simptome.

Eczema, cunoscută și sub denumirea de dermatită, este o afecțiune cutanată comună, caracterizată de inflamație, mâncărime, roșeață și uneori descuamare a pielii.

Există mai multe tipuri de eczeme, iar cele mai frecvente includ:

  1. Dermatita atopică: Este forma cea mai comună de eczemă și apare adesea în copilărie. Este asociată cu istoric familial de astm sau alergii și poate cauza piele uscată, mâncărime intensă și erupții cutanate roșii.
  2. Dermatita de contact: Se manifestă atunci când pielea intră în contact cu substanțe care declanșează o reacție alergică sau iritantă. Aceasta poate fi cauzată de contactul cu detergenți, produse chimice, metale sau alte substanțe.
  3. Eczema seboreică: Este asociată cu o producție excesivă de sebum și apare de obicei pe scalp (coji) sau în zona feței și a pieptului.
  4. Dermatita numulară: Se manifestă sub formă de plăci rotunde, solide, roșii și mâncărime, care pot apărea pe orice parte a corpului.

Consultarea cu un medic dermatolog este esențială pentru un diagnostic precis și un plan de tratament adecvat în funcție de tipul și starea eczemei. Dacă veniți cu bilet de trimitere de la medic către specialitatea dermatologie, consultul de specialitate este GRATUIT.

Lăsați un comentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Search

+
Programează-te!