Boala arterială periferică – afecțiunea în care arterele care furnizează sânge membrelor inferioare devin îngustate sau blocate.
Boala arterială periferică este o afecțiune în care arterele care furnizează sânge membrelor inferioare (picioarelor și uneori și brațelor) devin îngustate sau blocate. Acest lucru apare de obicei din cauza acumulării de plăci de colesterol și a altor depozite de grăsime pe pereții arterelor, fenomen cunoscut sub numele de ateroscleroză.
Principalele simptome ale bolii arteriale periferice includ:
- Durere la nivelul membrelor inferioare, de obicei la nivelul coapselor, gambelor sau picioarelor, care poate apărea în timpul mersului și poate dispărea în repaus.
- Slăbiciune sau amorțeală la nivelul picioarelor.
- Răni care se vindecă greu sau care nu se vindecă.
Este important să consultați un medic specialist pentru evaluare și tratament adecvat în cazul în care observați simptomele asociate bolii arteriale periferice sau aveți factori de risc, cum ar fi fumatul, diabetul, hipertensiunea arterială sau niveluri crescute de colesterol. Tratamentul timpuriu poate ajuta la gestionarea și prevenirea complicațiilor pe termen lung asociate acestei afecțiuni.
Dacă veniți cu bilet de trimitere de la medic către specialitatea chirurgie vasculară, consultul de specialitate este GRATUIT.