fbpx

5 dintre cele mai comune afecțiuni întâlnite la vârstnici

Odată cu înaintarea în vârstă, șansele de a suferi de diverse afecțiuni cresc, iar în cadrul centrului nostru medical persoanele vârstnice pot beneficia de servicii medicale de înaltă calitate în cadrul specialității de Geriatrie și Gerontologie.

Am discutat cu specialiștii noștri și v-am făcut o listă cu 5 dintre cele mai comune afecțiuni întâlnite la persoanele cu vârstă de peste 50 de ani. Nu uitați că puteți beneficia de consult de specialitate GRATUIT dacă veniți cu bilet de trimitere de la medic către specialitatea geriatrie.

  1. Depresia, este una din cele mai întâlnite afecțiuni deoarece modificările care apar odată cu înaintarea în vârstă sunt greu de acceptat de pacienți.
  2. Diabetul zaharat de tip 2 este cauzat de incapacitatea corpului de a utiliza în mod corespunzător insulina produsă de pancreat, fiind declanșată de obezitate, sedentarism și un stil de viață nesănătos.
  3. Osteoporoza afectează masa osoasă, ducând la slăbirea oaselor, fiind mai des întâlnită în rândul femeilor ajunse la menopauză, provocând fracturi destul de grave cum ar fi cea de șold.
  4. Boala coronariană, este cea mai întâlnită afecțiune din categoria bolilor cardiovasculare și presupune îngustarea sau blocarea arterelor principale care conduc sângele către inimă. Obstrucția acestora poate avea loc rapid și conduce la infarct, o afecțiune care poate provoca moartea.
  5. Cancerul precum cel de sân, piele, colon, prostată sau pulmonar sunt boline care afectează o mare parte din persoanele cu vârste de peste 60 de ani.

Tratăm, diagnsoticăm și prevenim afecțiunile geriatrice prin servicii medicale de înaltă calitate!

Lăsați un comentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Search

+
Programează-te!