fbpx

Bolile infecto-contagioase  nediagnosticate și netratate la timp pot duce la complicații mult mai grave!

Aflați acum cum puteți preveni 5 dintre cele mai comune afecțiuni contagioase:

1️⃣ Rinofaringita sau răceala comuna este una dintre cele mai ușoare și frecvente boli contagioase din lume, iar pentru a o preveni trebuie să aveți grijă la diferențele bruște de temperatură, mai ales în această perioadă. De asemenea pentru a creşte imunitatea la virusul gripal puteți să faceți un vaccin antigripal.

2️⃣ Hepatita A este o boală foarte contagioasă provocată de un virus care trăiește în materiile fecale. O igienă alimentară corespunzătoare poate preveni eficient răspândirea agentului patogen.

3️⃣ Rujeola, cunoscută popular și după termenul de pojar, are un grad contagios foarte mare, astfel într-o încăpere pot fi afectate peste 90% din persoane dacă acestea nu au fost imunizate. Pentru prevenire se recomandă efectuarea unui vaccin specific.

4️⃣ Mai mult de o treime din populația lumii poartă bacilul turbeculozei, iar pentru prevenire recomandăm să adoptați un regim alimentar bogat în vitamine, să vă odihniți, să evitați pe cât posibil stresul și consumul excesiiv de alcool.

5️⃣ Hepatita B este o afecțiune gravă a ficatului ce la nivel global afectează aproximativ 2 miliarde de persoane. Dacă în cazul Hepatitei A pentru prevenire se recomandă o igienă alimentară, în cazul acestei boli se recomandă o respectare strictă a regulilor de igienă corporală.

Toate aceste afecțiuni pot fi diagnosticate în cadrul clinicii noastre medicale, tariful unui consult de specialitate fiind de 150 lei.

Lăsați un comentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Search

+
Programează-te!