fbpx

Asigurați-vă că inima dumneavoastră bate ca un ceas elvețian! 

Periodic medicii noștri specialiști vă pot recomanda efectuarea unor teste pentru a ne asigura că starea dumneavoastră de sănătate este bună. Pentru evaluarea activității inimii, un set de teste pe care îl puteți efectua este cel compus din: EKG, testare la efort și monitorizare 24H holter EKG. La bază toate cele 3 teste sunt utilizate pentru diagnosticarea afecțiunilor cardiace, dar deoarece cauzele și simptomele pot apărea în diferite ipostaze aceste teste permit medicului să vadă cum funcționează inima dumneavoastră în 3 ipostaze uzuale, după cum urmează:

1️⃣ Analiza EKG sau electrocardiograma este o metodă de diagnostic ce îi permite specialistului nostru să evalueaze activitatea cardiacă în stare de repaus.

2️⃣ Unele simptome ale afecțiunilor cardiace nu apar în stare de repaus, le resimțiţi atunci când faceți un efort fizic solicitant. Cu diverse intensități și sub stricta supraveghere a specialiștilor noștri, cu ajutorul procedurii medicale de testare la efort vom putea vedea când apar eventualele simptome ce pot indica o afecțiune cardiacă.

3️⃣ Uneori simptomele apar spontan în timpul zilei, fiind influențate de diversi factori. Astfel pentru a vedea în ce moment al zilei apar anumite simptome și a le corela cu activitățile din acel interval orar, apelam la monitorizarea prin Holterul EKG, care funcționează pe aceleași principii ca și electrocardiograma, dar înregistrând rezultate periodic pe parcursul a 24 sau 48 de ore.

Toate cele 3 metode evidențiate mai sus sunt disponibile în cadrul centrului nostru medical și sunt GRATUITE dacă vă prezentați cu bilet de trimitere de la medicul dumneavoastră de familie către specialitatea cardiologie.

Lăsați un comentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Search

+
Programează-te!