fbpx

Știți care sunt cele mai frecvente 3 afecțiuni psihice întâlnite la români?

Împreună cu specialiștii noștri am făcut un top cu aceste 3 afecțiuni și cu simptomele lor specifice:

1. Depresia  este rezultatul unor cumuli de factori precum probleme nerezolvate, rezultate nemulțumitoare și lipsă de antrenament emoțional, fiind cea mai întâlnită afecțiune în special în mediul urban. Ca și pacient puteți întâlni următoarele simptome: tristețe persistentă, energie scăzută, oboseală, modificări ale greutății, gânduri de moarte sau sinucidere, iritabilitate sau pierdere de interes pentru diverse hobby-uri sau activități obișnuite.

2. Tulburările de somn,  fie că vorbim de insomnie, cosmar sau altă boală din această categorie, pe lângă faptul că a doua zi veți avea o stare de oboseală, pe termen mai lung viața personală și profesională vă poate fi influențată negativ. Dacă aveți o stare de somnolență excesivă în timpul zilei, întâmpinați probleme cu memoria, nu aveți poftă de mâncare, sforăiți sau vă treziți de mai multe ori în cursul nopții, atunci vă așteptăm la un consult de specialitate.

3. Stresul posttraumatic este o tulburare care se dezvoltă după ce experimentați un eveniment periculos sau șocant. Vă dați seama că suferiți de această afecțiune când retrăiți acel moment, evitați situații care sunt asemănătoare cu evenimentul respectiv, insomnii, accese de furie, dificultăți de concentrare sau sentimente de vinovăție.

Veniți cu bilet de trimitere de la medicul dumneavoastră de familie către specialitate psihiatrie și beneficiați de consult de specialitate gratuit.

 

Lăsați un comentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Search

+
Programează-te!