fbpx

Epilepsia – afecțiune neurologică

Studiile arată că la nivel mondial aproximativ 50 de milioane de oameni suferă de epilepsie,  afecțiunea debutând cel mai frecvent în intervalul de vârstă 10-55 de ani.

Ce este epilepsia?

Epilepsia reprezintă o afecțiune neurologică, cronică, caracterizată de prezența a cel puțin 2 crize într-un interval de 24 de ore între ele.

Ce cauzează epilepsia?

Conform specialiștilor, pe lângă factorii genetici, epilepsia este cauzată și de afecțiuni cerebrale precum accidentul vascular cerebral, traumatisme cranio-cerebrale, infecții cerebrale, tumori cerebrale sau consum de substanțe toxice.

Care sunt simptomele?

În funcție de aria cerebrală implicată crizele epileptice variază ca și manifestare, durata lor fiind de la câteva secunde până la 2 minute.  Majoritatea pacienților, cu câteva momente înainte de declanșarea unei crize epileptice, au o senzație de deja-vue, simțind amorțeli, înțepături sau prezentând tulburări vizuale, olfactive, sau auditive. De asemenea crizele se pot manifesta și prin  convulsii, contractări la nivelul membrelor sau al întregului corp sau unele se pot manifesta prin faptul că pacientul rămâne blocat și inconștient pe perioada crizei.

În urma consultului de specialitate, pentru confirmarea diagnosticul, medicul specialist este posibil să vă recomande efectuare de teste suplimentare, iar ulterior să vă recomande schema de tratament.

Dacă veniți cu bilet de trimitere de la medicul dumneavoastră de familie către specialitatea neurologie, consultația de specialitate este GRATUITĂ.

Care este tratamentul pentru epilepsie?

Deoarece este o boală cronică și tratamentul necesar este cronic. Astfel în primul rând specialistul vă va recomanda să nu mai consumați substanțe toxice precum alcool, droguri sau băuturi energizante,  să respectați orele de somn și să evitați expunerea prelungită la televizor sau calculator. Din punct de vedere medicamentos tratamentul include medicație antiepileptică care va fi aleasă de medicul nostru specialist în funcție de cum se manifestă criza.

Pentru efectuarea unui consult de specialitate trebuie să vă faceți o programare la numărul de telefon 0332 443 445.

Lăsați un comentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Search

+
Programează-te!