fbpx

Cele mai frecvente 5 afecțiuni reumatologice întâlnite în rândul pacienților

Conform specialiștilor noștri în reumatologie, cele mai frecvente 5 afecțiuni întâlnite în rândul pacienților sunt:
1️⃣ Artrita reumatoidă: Este o afecțiune cronică în care sistemul imunitar atacă articulațiile, cauzând inflamație, durere și rigiditate.
2️⃣ Guta: Este o afecțiune cauzată de acumularea excesivă de acid uric în organism, care formează cristale în articulații. Aceasta provoacă inflamație acută, durere intensă și roșeață la nivelul articulațiilor, de obicei la nivelul degetelor de la picioare.
3️⃣ Osteoartrita: Cunoscută și sub denumirea de artroză, este o boală degenerativă a articulațiilor. Cartilajul care protejează articulațiile se deteriorează treptat, cauzând durere, rigiditate și limitarea mișcărilor.
4️⃣ Spondilita anchilozantă: Este o formă de artrită inflamatorie care afectează în principal coloana vertebrală. Se caracterizează prin inflamație, durere și rigiditate la nivelul coloanei vertebrale și articulațiilor sacroiliace, ceea ce poate duce la limitarea mișcărilor.
5️⃣ Lupus eritematos sistemic: Este o afecțiune autoimună în care sistemul imunitar atacă propriul corp. Poate afecta diferite organe și sisteme, inclusiv pielea, articulațiile, rinichii, inima și plămânii, și poate provoca o varietate de simptome, cum ar fi oboseală, febră, erupții cutanate și dureri articulare.
 
Dacă experimentați simptome asociate cu aceste afecțiuni, este important să consultați un medic reumatolog pentru evaluare și tratament adecvat. În cadrul centrului nostru medical beneficiați de consult de specialitate GRATUIT dacă veniți cu bilet de trimitere de la medic către specialitatea reumatologie.

 

Lăsați un comentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Search

+
Programează-te!