fbpx

Astenia de toamnă

Deși tristețea din zilele de toamnă poate părea ca o simplă stare de spirit uneori, este posibil să suferiți de astenie. Conform studiilor una din 10 persoane suferă de astenie de toamnă.

Apariția acestei afecțiuni este provocată de dificultatea corpului de adaptare la diferențele de temperatură dintre zi și noapte , de cantitatea scăzută de lumină și de o dietă necorespunzătoare. Toate acestea duc la scăderea sistemului imunitar, care implicit afectează și psihicul.

Ca și pacient, veți prezenta simptome precum apatie, senzație de vinovăție, tristețe, somnolență în timpul zilei, treceri bruște de la o stare la alta, oboseală și anxietate.

Pentru a preveni acestă afecțiune ar trebui să petreceți cât mai mult timp afară, indiferent de vreme, să aveți o dietă echilibrată care să includă sufciente minerale și vitamine, și să nu renunțați la activitatățile cu prietenii din cauza vremii mohorâte.

În cazul în care simptomele nu dispar și observați că vă este afectată din ce în ce mai mult viața personală și profesională vă așteptăm la un consult de specialitate. Beneficiați de consultații psihologice #GRATUITE  dacă veniți cu bilet de trimitere de la medicul dumneavoastră de familie către specialitatea psihiatrie.

Lăsați un comentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Search

+
Programează-te!