fbpx

Afecțiuni reumatice ce se agravează iarna

Sezonul de iarnă are frumusețea sa datorită sărbătorilor, în schimb umiditatea și temperaturile scăzute pot crea un disconfort sau chiar agrava anumite probleme reumatice. Am discutat cu specialiștii noștri în reumatologie care ne-au prezentat 3 afecțiuni care necesită o atenție sporită în acest sezon și câteva recomandări pentru ameliorarea simptomelor.

  • Artroza

Vizate sunt în principal articulațiile mici de la nivelul mâinilor, șoldurilor, genunchilor sau a coloanei vertebrale, datorită frigului și al umidității durerile se pot intensifica în aceste zone.

Ca pacient, veți observa înțepenirea articulațiilor dimineața, durerea la mișcare și dispariția acesteia la repaus.

Pentru a ameliora simptomele este recomandat să evitați eforturile fizice intense, să faceți exerciții pentru tonfiierea musculaturii și să vă mențineți o greutate optimă.

 

  • Poliartrita reumatoidă

Odată cu instaurarea sezonului rece, ca și pacient ce suferă de această afecțiune puteți prezenta o accentuare a durerilor articulare și înțepenirii aritculației.

Specialiștii noștri vă recomandă să practicați exerciții fizice simple cu regularitate, să mergeți pe jos sau să practicați înotul.

Pentru a ameliora duerea puteți aplica căldură, iar pentru a scade spasmul muscular aplicați ceva rece.

 

  • Fenomenul Raynaud

Fenomenul Raynaud este o tulburare în care există spasme, constricție și îngustarea capilarelor cu scăderea fluxului de sânge către degetele de la mâini și picioare, genunchi, buze sau nas.

Frigul este cel mai frecvent factor implicat în apariția fenomenului Raynaud, dar nu trebuie să neglijați nici stresul emoțional, traumele sau diverse substanțe chimice.

Specialiștii noștri vă recomandă evitarea expunerii îndelungate la frig, purtarea de mănuși, șosete groase, căciulă și fular.

 

Pentru a trata, preveni și diagnostica eventualele afecțiuni reumatice programați un consult de specialitate. Beneficiați de consult de specialitate gratuit dacă veniți cu bilet de trimitere de la medic către specialitatea reumatologie.

 

Lăsați un comentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Search

+
Programează-te!