fbpx

8 din 100.000 de persoane suferă de siringobulbie, iar la aproximativ 70% din cazuri condiția este prezentă de la naștere.

Siringobulbia este o afecțiune neurologică caracterizată de formarea unei cavități cu lichid în măduva spinării, care se extinde și afectează trunchiul cerebral.

Cauza exactă nu este cunoscută, dar de obicei boala se manifestă începând cu vârsta de 20-30 de ani și include pierderea sensibilității faciale, vertij, slabiciunea sau atrofia limbii și lipsa sensibilității la temperatură și durere.

În urma unui consult de specialitate, care este GRATUIT în cadrul clinicii noastre dacă veniți cu bilet de trimitere de la medicul dumneavoastră de familie către specialitatea neurologie, medicul va recomanda o serie de teste precum scanare CT sau RMN pentru confirmarea diagnosticului.

Nu există medicație pentru a reinstaura funcțiile neurologice pierdute, dar ca și pacient veți fi sfătuit să evitați traumatismele care pot apărea datorită absenței durerii. Pentru a stopa progresia bolii se poate apela la o intervenție chirurgicală.

Pentru a programa o consultație neurologică ne puteți contacta telefonic la unul din numerele ? 0332 443 445 sau ? 0751 966 812, iar ulterior vă așteptăm la centrul nostru medical situat în Iași pe strada Vasile Conta nr.9.?

Lăsați un comentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Search

+
Programează-te!