Imagistica medicală – imagini ale corpului uman în scop clinic.
Imagistica medicală cuprinde diferite procedee pentru a crea imagini ale corpului uman în scop clinic. Acestă ramură este extrem de importantă în confirmarea, evaluarea și documentarea în mod corect a evoluției unei afecțiuni precum și răspunsul acesteai la tratament.
Când ar trebui să mergem la neurolog?
Deși pot părea inofensive, amorțeala, amețeala sau durerea de cap recurentă sunt simptome pe care le ignorăm de cele mai multe ori, deoarece sperăm să treacă de la sine. Atunci când aceste semne persistă, vă recomandăm efectuarea unui consult de specialitate.
5 dintre cele mai comune afecțiuni întâlnite la vârstnici
Odată cu înaintarea în vârstă, șansele de a suferi de diverse afecțiuni cresc, iar în cadrul centrului nostru medical persoanele vârstnice pot beneficia de servicii medicale de înaltă calitate în cadrul specialității de Geriatrie și Gerontologie.
Boala Moersch – Woltman sau sindromul omului înțepenit este o tulburare neurologică rară, caracterizată prin rigiditatea progresivă.
Datorită numărului mic de cazuri, specialiștii nu au putut stabili exact o cauză specifică a acestei afecțiuni, dar a fost asociată cu afecțiuni precum diabetul zaharat, epilepsia sau tiroidita.
Sindromul Capgras
Sindromul Capgras a fost descris pentru prima dată de către doi medici francezi, Joseph Capgras, după care a fost denumită boală şi Jean Reboul-Lachaux. Pacienta lor, doamna M., era convinsă că familia şi vecinii ei au fost înlocuite cu persoane care arată identic. Ea credea că a avut 80 de soţi – impostorii plecau pentru a face loc altora.
Inflamația labirintului urechii poartă denumirea de labirintită fiind o afecțiune O.R.L. ce determină pierderea echilibrului.
Cauzată de obicei de infenfecții bacteriene sau virale, traumatisme craniene, tumoare cerebrală, consumul excesiv de alcool sau accident vascular cerebral, labirintita se manifestă prin vertij, pierderea echilibrului, grețuri, vărsături, pierderea auzului, zgomote în urechi precum țiuit și mișcări involuntare ale ochilor.
Sindrom Cotrad
Specialiștii au identificat ca și cauze ale acestei afecțiuni depresia severă, tumorile pe creier, atacurile cerebrale și tulburările bipolare. Sindromul Cotard poate apărea și ca urmare a lezionării unei părți ale creierului.
Dr. Herman vine cu câteva recomandări benefice pentru dumneavoastră în această perioadă și nu numai:
Dr. Herman ine cu câteva recomandări benefice pentru dumneavoastră în această perioadă și nu numai:
- Faceți zilnic 10-20 minute de mișcare.