Când ar trebui să mergem la neurolog?

Deși pot părea inofensive, amorțeala, amețeala sau durerea de cap recurentă sunt simptome pe care le ignorăm de cele mai multe ori, deoarece sperăm să treacă de la sine.  Atunci când aceste semne persistă, vă recomandăm efectuarea unui consult de specialitate.

CItiți mai mult

Sindromul Capgras

Sindromul Capgras a fost descris pentru prima dată de către doi medici francezi, Joseph Capgras, după care a fost denumită boală şi Jean Reboul-Lachaux. Pacienta lor, doamna M., era convinsă că familia şi vecinii ei au fost înlocuite cu persoane care arată identic. Ea credea că a avut 80 de soţi – impostorii plecau pentru a face loc altora.

CItiți mai mult

Inflamația labirintului urechii poartă denumirea de labirintită fiind o afecțiune O.R.L. ce determină pierderea echilibrului.
Cauzată de obicei de infenfecții bacteriene sau virale, traumatisme craniene, tumoare cerebrală, consumul excesiv de alcool sau accident vascular cerebral, labirintita se manifestă prin vertij, pierderea echilibrului, grețuri, vărsături, pierderea auzului, zgomote în urechi precum țiuit și mișcări involuntare ale ochilor.


Sindrom Cotrad

Specialiștii au identificat ca și cauze ale acestei afecțiuni depresia severă, tumorile pe creier, atacurile cerebrale și tulburările bipolare. Sindromul Cotard poate apărea și ca urmare a lezionării unei părți ale creierului.

CItiți mai mult

Potrivit statisticilor, peste 330 de milioane de oameni din întreaga lume suferă de depresie gravă, o afecţiune caracterizată printr-o tristeţe copleşitoare şi prin pierderea satisfacţiei în activităţile zilnice.

Tulburările de dispoziţie sunt alarmant de răspândite . Potrivit statisticilor, peste 330 de milioane de oameni din întreaga lume suferă de depresie gravă, o afecţiune caracterizată printr-o tristeţe copleşitoare şi prin pierderea satisfacţiei în activităţile zilnice.
CItiți mai mult