Geriatrie – evaluarea stării de nutriție la vârstnici.În cadrul specialității de geriatrie, problemele legate de nutriție și greutate sunt extrem de importante, deoarece pot avea un impact semnificativ asupra stării generale de sănătate și calității vieții persoanelor în vârstă. Iată câteva aspecte specifice legate de nutriție și greutate în geriatrie:


Glomerulonefrita: cauze, simptome și diagnostic.

Glomerulonefrita este o afecțiune renală caracterizată prin inflamația glomerulilor, care sunt structurile mici în rinichi responsabile pentru filtrarea sângelui și eliminarea deșeurilor și excesului de lichid din organism. Această inflamație poate afecta funcția normală a rinichilor și poate provoca diverse simptome și complicații.

CItiți mai mult

Astmul bronșic – cauze și factorii declanșatori.

Astmul bronșic este o afecțiune a căilor respiratorii caracterizată prin inflamație și hiperreactivitate bronșică, ceea ce duce la spasme și îngustarea căilor respiratorii. Aceasta poate determina dificultăți de respirație, tuse, șuierături la respirație și senzație de strângere în piept.

CItiți mai mult

Cu ce se ocupă medicina internă?

Medicina internă se concentrează asupra prevenirii, diagnosticării și tratării afecțiunilor non-chirurgicale ale organelor interne, fiind specialitatea medicală care se adresează exclusiv adulților.

CItiți mai mult

Hipertiroidism – cauze, simptome și tratament.

Hiperparatiroidismul este o afecțiune caracterizată prin producția excesivă de hormon paratiroidian de către glandele paratiroide, care sunt patru glande mici situate în spatele glandei tiroide în gât. Hormonul paratiroidian are rolul de a regla nivelul calciului și fosforului în sânge, afectând astfel echilibrul mineral al organismului.

CItiți mai mult

Boala arterială periferică – afecțiunea în care arterele care furnizează sânge membrelor inferioare devin îngustate sau blocate.

Boala arterială periferică este o afecțiune în care arterele care furnizează sânge membrelor inferioare (picioarelor și uneori și brațelor) devin îngustate sau blocate. Acest lucru apare de obicei din cauza acumulării de plăci de colesterol și a altor depozite de grăsime pe pereții arterelor, fenomen cunoscut sub numele de ateroscleroză.

CItiți mai mult