Despre Dr. Ligia Huțuleac

Medic specialist

Specialitate medicală

Cardiologie

Titulatură

Medic Specialist

„Știință și conștiință în slujba pacientului.”

Născută în Dorohoi, urmează cursurile Școlii Generale nr.5, apoi Liceul Teroretic „Gr Ghica Voievod” în orașul natal. În anul 2008 a absolvit Facultatea de Medicină din cadrul Universității de Medicină și Farmacie „Gr. T. Popa” Iași.

A început pregătirea în Specialitatea Medicină internă inițial în cadrul Spitalului Dr. C. I. Parhon, ulterior Spitalului Clinic Județean de Urgență „Sf Spiridon” Iași, Spitalul de Pneumoftiziologie și Spitalul Clinic de Recuperare Iași, obținând titlul de medic specialist Medicină internă în anul 2015.

A lucrat ca medic specialist Medicină internă în cadrul Spitalului Clinic Județean de Urgență „Sf. Spiridon” Iași,  în perioada 2015 – 2017, ce a condus la acumularea unei experiențe vaste în ceea ce privește patologia acută.

În anul 2015 obține atestatul pentru ecocardiografie generală.

Dorința de cunoaștere și de a ajuta pacienții au determinat-o să-și continue studiile, astfel a obținut al doilea titlu de medic specialist în specialitatea cardiologie. În anul 2022 se alătură echipei de profesioniști al centrului medical HermaMed Center din Iași.

Boala coronariană – principalele simptome.
Sezonul toamnei poate aduce cu sine unele provocări pentru persoanele cu afecțiuni cardiace