Despre Dr. Veisa Gabriel

Medic primar

Specialitate medicală

Nefrologie

Titulatură

Medic Primar

„Iubire și grijă față de oameni.”

Născut în anul 1952, a terminat Liceul ”Mihail Sadoveanu” în anul 1970, urmând cursurile Facultății de Medicină din cadrul Universității de Medicină și Farmacie ”Gr. T. Popa” din Iași pe care le-a absolvit în anul 1977. Între anii 1977-1980 a lucrat ca medic intern în specialități medicale, ulterior medic medicină generală la Dispensarul Policlinic nr. 2 Iași. Din anul 1991 și-a desfășurat activitatea în Spitalul ”Dr. C.I Parhon Iași” inițial ca medic în specialitatea de Medicină Internă (1991-1998 în Clinica IV- a Medicală), ulterior din anul 2002 în Clinica de Nefrologie ca medic rezident, apoi ca medic specialist și ulterior medic primar Nefrologie, până în anul 2022. Între 2008 – 2022 a activat în funcția de şef secţie Clinica IV Medicală – Nefrologie și a coordonat Programul Național de Insuficiență Renală și Hemodializă în cadrul Spitalului “Dr. C.I. Parhon “ Iaşi.

Din anul 1990 a fost cadru didactic la UMF ” GR. T. Popa” Iași, inițial asistent universitar, ulterior șef de lucrări și conferențiar, îndrumând numeroase generații de medici rezidenți și studenți.

În anul 1999 a obținut titlul de “Doctor în Medicină” (confirmat prin Ord. M.E.N. nr. 3772 din 05 mai 1999).

Este autor și coautor de cărți și articole de specialitate publicate în țară și străinătate.

Experienţa clinică vastă a fost îmbogățită permanent prin stagii în țară și în afara granițelor țării, seminarii şi manifestări ştiinţifice.

Întreaga sa activitate se desfășoară cu dăruire sub crezul: ” iubire și grijă față de oameni”.

Diferențele dintre hipertiroidism și hipotiroidism, două afecțiuni ale glandei tiroide.
Sezonul toamnei poate aduce cu sine unele provocări pentru persoanele cu afecțiuni cardiace