Despre Dr. Hermina Schvam

Director Medical | Medic primar M.F.

Specialitate medicală

Medicină de familie

Titulatură

Medic Primar

„Știință și conștiință în slujba pacientului.”

Născută în Iași, a devenit absolventă a Liceului Național „Mihail Sadoveanu” în vara anului 1970, în continuare urmând cursurile facultății de Medicină Generală din cadrul UMF „Gr. T Popa” Iași.

În toamna anului 1977, după absolvirea facultăţii, a fost repartizată prin repartiție guvernamentală ca medic de medicină generală, la Dispensarul Comunal Belcești ulterior obținând funcția de medic coordonator în anul 1979.

În anul 1986 a susținut examenul de specialitate devenind medic specialist, urmând ca în anul 1991 să iși definitiveze studiile obținând gradul de medic primar.

În perioada 1991 – 1993 a urmat cursurile de perfecționare postuniversitare la U.M.F. „ Iuliu Hațieganu” Cluj obținând competența în ecografie generală.

Începând din anul 1995 în urma reformei sanitare a devenit medic de familie, păstrându-și și activând această specialitate până în prezent.

Pe tot parcursul activității profesionale a activat și ca medic de gardă în următoarele unități medicale:

  • Centrul de Permanență Dispensar Belcești – 1977 – 1990
  • Spitalul de Urgențe Iași – Clinica Medicală – 1977 – 1995
  • Spitalul Orășenesc Hârlău Secția Pediatrie , Boli Interne și
  • Boli Infecto-contagioase – 1977 – 1988
  • Stația de Salvare Iași – 1982 – 1993
  • Centrul de Permanență Schitul Duca – 2010 – 2017

Apogeul carierei profesionale a fost atins în anul 2004 prin înfințarea centrului medical HermaMed Center în cadrul căruia ocupă poziția de director medical și din 2017 ca medic coordonator al Centrului de Permanență cu același nume.

În întreaga carieră a fost preocupată de dezvoltarea nivelului profesional, în acest sens participând la numeroase sesiuni științifice și congrese .

Cu o experiență de peste 40 de ani în slujba sănătății ieșene, reușește să ofere pacienților, speranță și incredere prin garantarea unui act medical excepțional, compasiune și devotament.

În întâmpinarea nevoilor dumneavoastră medicale primare, am creat serviciul HermaMed Line.
Diferențele de temperatură din această perioadă, pot duce la apariția răcelii!