Despre Luca Liliana

Psiholog Clinician

Specialitate medicală

Psihologie

Titulatură

Psiholog Clinician

„Știință și conștiință în slujba pacientului.”

Liliana Luca, psiholog clinician principal, psihoterapeut specialist, este absolventă a Facultății de Psihologie și Științe ale Educației din cadrul Universității “Al.I. Cuza” din Iași, cu diplomă de Master în Psihologie clinică și formare în Psihoterapie Integrativă.

A urmat cursuri postuniversitare de bioetică și psihologie judiciară, a fost membru în comisii de expertiză medico-legală psihiatrică.

A participat în proiecte de promovare a sănătății mintale şi combatere a abuzurilor emoționale în rândul adolescenților, de prevenirea violenței domestice și a traficului de persoane, precum și împotriva stigmatizării și discriminării, pentru creșterea gradului de conștientizare a problematicii sănătății mintale la nivel comunitar.

A participat la conferințe naționale și internaționale de psihologie, psihiatrie, dermatologie și sănătate mintală ca lector și a obținut premii și diplome de onoare.

Are activitate de cercetare științifică, fiind autor de articole de specialitate.

Încă de la prima vedere trezește sentimentul de căldură si siguranță. Sinceritatea, altruismul, îmbinate cu firea sa carismatică și creativă și metodele terapeutice specifice folosite, adecvate fiecărei persoane, transformă relația psiholog-pacient într-un parteneriat definitoriu pentru eficacitatea procesului terapeutic.

Agorafobia – simptome și tratament.
Potrivit statisticilor, peste 330 de milioane de oameni din întreaga lume suferă de depresie gravă, o afecţiune caracterizată printr-o tristeţe copleşitoare şi prin pierderea satisfacţiei în activităţile zilnice.