„Rolul psihologului nu este să dea sfaturi, ci să îi ajute pe pacienți să își dezvolte echilibrul emoțional și capacitatea de a descoperi noi soluții.”
Și-a început activitatea profesională în 1977, când a absolvit Facultatea de Sociologie-Psihologie, din cadrul Universității Al. I. Cuza Iași, după care a urmat formarea profesională la Centrul de perfecționare a personalului superior sanitar ”Medecins sans Frontieres”.
Cu o experiență de peste 40 de ani ca psiholog principal și supervizor, a participat la inițierea demersurilor efectuate în scopul modificării legislației referitoare la psihologii clinicieni, privind decontarea serviciilor de Psihologie clinică și Psihoterapie prin sistemul asigurărilor de sănătate și de acordare a dreptului psihologilor clinicieni de a încheia contracte directe cu Casele de Asigurări de Sănătate, activitate desfășurată începând din 2001 și până în prezent.
De-a lungul anilor, împreună cu cei peste 100.000 de pacienți a descoperit mecanisme specifice în anxietatea cu atacuri de panică, reguli pentru ”școala părinților” sau ”școala pentru o bună relație de cuplu”, principii pentru copii din familii despărțite prin divorț sau prin plecarea părinților la muncă în străinătate, modalități de intervenție pentru situații de violență domestică, tulburări depresive, teamă de moarte, adicții.
Este membru al Comitetului Director al Colegiului Psihologilor din România, lector asociat la Facultatea de Psihologie a Universității ”Petre Andrei”, Membru Fondator și Președinte al Organizației ”Salvați Copiii”, filiala Iași, Membru Fondator și Președinte al ”Fundației Altruism”, Membru Fondator și Vicepreședinte al ”Asociației Soare – Responsabilitate, Altruism, Solidaritate”, coordonator de proiecte în domeniile asistenței psihologice și sociale, Psiholog principal la Policlinica Nr.1, din cadrul Spitalului Universitar ”Sf. Spiridon”, Iași, psiholog-delegat din partea Colegiului Psihologilor din România pentru participarea la negocieri la Casa Națională de Asigurări de Sănătate, începând cu anul 2010 și până în prezent.
Doamna psiholog continuă să scrie la ”Rubrica Psihologului” din cotidianul Ziarul de Iași, principalul considerent fiind că rolul psihologului nu este să dea sfaturi, ci să îi ajute pe pacienți să își dezvolte echilibrul emoțional și capacitatea de a descoperi noi soluții.
”Cred că nu există om pe lume care în anumite momente ale existenței să nu aibă nevoie de ajutor psihologic, iar acest lucru este valabil inclusiv pentru psihologi. Știu că persistă încă mentalitatea conform căreia este o dovadă de slăbiciune sau de ”nebunie” dacă apelezi la psiholog, dar mie îmi este clar că în lumea psihică există determinism la fel ca în lumea fizică, iar rolul psihologului este să îi ajute pe oameni să descopere și să își înțeleagă mecanismele sufletești de funcționare, pentru a depăși mai ușor dificultățile personale.”