Despre Dr. Ramona Raveica

Medic specialist

Specialitate medicală

Psihiatrie

Titulatură

Medic Specialist

„Întotdeauna imi place să privesc partea optimistă a vieții, dar sunt suficient de realistă să știu că viața este o chestiune complexă.”

Face parte din generația tânără de medici din Iași. S-a născut in județul Vaslui, în ‘’ orașul dintre vii’’, Huși, în anul 1984. A terminat școala gimnazială in orașul natal, ulterior Liceul teoretic ‘’Cuza-Voda’’, profilul ‘’Stiințe ale naturii’’ , în anul 2003, tot în Huși.

A absolvit ‘’Facultatea de Medicină generală’’ din cadrul ‘’Universității de Medicină și Farmacie GR. T. POPA’’ Iași, promoția 2009 și s-a format ca medic specialist psihiatru în cadrul ”Institutului de Psihiatrie Socola” din Iași.

Imediat după obținerea diplomei de medic specialist, în anul 2015, ocupă prin concurs postul de medic psihiatru în cadrul’’ Spitalului de Psihiatrie și Pentru Măsuri de Siguranță Pădureni-Grajduri’’, județul Iași, unde își desfășoară și în prezent activitatea și unde acumulează experiență în tratarea bolnavilor psihici periculoși.

Absolvă cursuri de formare privind creșterea calității actului medical în zonele rurale prin implementarea unui sistem informatic de telemedicină.

Se descrie a fi o fire sociabilă, deschisă, empatică, înțelegătoare, realizând o bună comunicare socio-profesională cu pacienții și familiile acestora, calități de bază în practica psihiatrică, în abordarea și tratarea pacienților cu afecțiuni psihice.

Anxietatea – Tipuri, cauze și simptome.
Împreună cu specialiștii clinicii noastre am realizat o listă cu 5 dintre cele mai întâlnite afecțiuni și simptomele acestora