Dr. Ana Nicolae

ana-nicoale-hermamedcenter

„Vorba bună și zâmbetul și fapta binefăcătoare , sunt raze ale soarelui răsfrânte în sufletul omului.”

    S-a născut în Bacău, oraș în care și-a început studiile, absolvind în anul 2005 Liceul cu profil matematică – informatică intensive engleză, în cadrul Colegiului ”Gh. Vrânceanu”. Din 2005 a urmat cursurile Facultății de Medicină ”Gr. T. Popa” Iași, specialitatea Medicină Generală, pe care le-a absolvit în septembrie 2011 cu nota 10, în urma susținerii Lucrării de Licență ”Particularități ale intervenției antioxidante și metabolice ale polifenolilor în bolile cardiovasculare”.

    La examenul de rezidențiat din noiembrie 2011 a obținut un punctaj de 849, care i-a permis să-și aleagă specialitatea Cardiologie. Pregătirea de specialitate a făcut-o la Institutul de Boli Cardiovasculare “Prof. Dr. G.I.M. Georgescu” Iași, în perioada 2012-2016. În sesiunea din octombrie 2016 a susținut examenul de medic specialist cardiologie, pe baza căruia a fost confirmată prin ordinul Ministrului Sănătății nr. 1623/2016 ca medic specialist in specialitatea Cardiologie.

    Ca studentă la UMF Iași și apoi ca medic rezident, a beneficiat de mai multe burse de pregătire profesională. Astfel, în noiembrie 2015 a fost la “Zentrum fur Angeborene Herzfehler”, din Bad Oeyenhausen, Germania, pentru perfecționare în Cardiologie Pediatrică. În august 2010, a avut o bursă de pregătire în Brazilia la “Faculdada De Ciencias Medicas” – UPE, din Osvaldo Cruz University Hospital – Recife, în cadrul programului Research Exchange a celor doua Universități de Medicină.

    În anul 2009 a fost la Universitatea de Medicină din Szeged – Ungaria, o luna de stagiu în Spital, secția Cardiologie. În anul 2008 a fost la Universitatea de Medicina din RijeKa – Croația, pentru un stagiu de pregătire la secția de medicină internă a Spitalului Universitar. În anul 2007 a avut o bursă la Universitatea de Medicină din Cairo, în vederea studiului bolilor tropicale.

    În țară a participat la mai multe programe de pregătire profesională astfel:
– anul 2015 – Program de formare în domeniul Cardiologiei Pediatrice.
– anul 2013 – Program de Resuscitare Cardio Pulmonară și Cerebrală la Adult, Suportul de viață avansat – susținut de Consiliul Național Român de Resuscitare.
– anul 2009 – Basic Surgical Skills Workshop Iași și Clinical Communication Skills, Workshop Timișoara.
– anul 2008 – Markeri biologici și puncte terminale în cercetarea efectelor și eficacității medicamentelor, Sibiu și Basics of Laparoscopy, Craiova.
– anul 2007 – The Chain of Life – “Don t Break It”, BLS Workshop, Iași și Basic Project Management training, Iași.

    A participat la o serie de congrese, conferințe și cursuri naționale și internaționale, la unele dintre acestea prezentând lucrări științifice, astfel:
anul 2017
• Decembrie – Congresul Euro-echo din Lisabona, Portugalia.
• Septembrie – Congresul Național de Cardiologie, Sinaia.
• Mai – Conferința Națională a Grupurilor de Lucru, Sibiu.
anul 2015
• Septembrie – Congresul Național de Cardiologie, Sinaia.
• Mai – Conferința Națională a Grupurilor de Lucru, Sibiu.
anul 2014
• Octombrie – Cardiocoag Iași și al 53-lea Congres Național de Cardiologie, Sinaia.
• Septembrie – Congresul Societății Române de HTA, București.
• Iunie – Curs Național de Management al bolnavului hipertensiv. Actualități în diagnostic și tratament, Iași,
• Mai – The XIX World Congress of Echocardiography and Allied Techniques, Sibiu și Conferința Națională a Grupurilor de Lucru.
Anul 2013
• Septembrie – Congresul European de Cardiologie ESC Amsterdam, Olanda
• Mai – Conferința Națională a Grupurilor de Lucru, Brașov.
• Martie – Conferința ”Reducerea Riscului Rezidual”, Iași.

    A publicat în reviste de specialitate și a susținut la Congrese și Conferințe o serie de lucrări științifice ca autor principal și coautor dupa cum urmează:
– Decembrie 2015 – ”Free – floating right atrium thrombus associated with acute pulmonary thromboembolism”, în Revista Română de Cardiologie nr 4/2015.
– Octombrie 2015 – ”Atherosclerotic Renal Artery Stenosis Prevalence and Correlation in Acute Myocardial Infarction Patients Undergoing Primary Percutaneos Coronary Interventions; Data From Nonrandomized Single – Center Study (REN-ACS) – A Single Center Prospective, Observational Study – in J Am Heart Assoc.”
– Septembrie 2015 – ”Evaluarea performanței cardiace la pacienții cu terapie de resincronizare cardiacă”, la Congresul Național de Cardiologie.
– Mai 2015 – ”Revascularizare complexă etapizată la un pacient cu leziune de trunchi comun și arteră coronară dreaptă”, la Conferința Națională a Grupurilor de lucru.
– Decembrie 2014 – ”Managementul complex al unui pacient cu STEMI inferior și de VD cu șoc cardiogen”, în Revista rezidentului nr 4/2014.
– Octombrie 2014 – ”STEMI de etiologie rară a pacientului cu risc cardiovascular înalt”, la Cardiocoag, Iași și ”Abordarea complexă a unui caz de STEMI inferior, șoc cardiogen și ocluzie cronică totală”, la Congresul Național de Cardiologie, precum și Complicații multiple și anecdotice pe parcursul angioplastiei percutane la un pacient sever cu sindrom coronarian acut”, la același Congres.
– Septembrie 2014 – ”STEMI de etiologie rară la o pacientă hipertensivă cu risc cardiovascular foarte înalt”, la Congresul Societății Române de Hipertensiune.
– Mai 2014 – ”Hipertensiunea arterială esențială – factor de risc al pacientului tricoronarian”, la Asociația tinerilor cardiologi, Iași.

    Este membru al Societății Române de Cardiologie, din 2012 și membru EACVI (European Association of Cardiovascular Imaging), din 2017.
Ca și activități extracurriculare, a făcut voluntariat în cadrul proiectului SEPHAR 2016, pentru zona de Nord-Est a României.

    Din punct de vedere personal, îi place mult să călătorească, preferă mâncărurile exotice și vremea însorită.
Dr. Ana Nicolae face parte din echipa de specialiști a clinicii noastre din anul 2017.